У церковному хорі… аж 60 дітей

У селі Жиричі Ратнівського району Волинської області при Свято-Покровському храмі діє недільна школа. Вона та церковний дитячий хор були засновані з благословення єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Володимира у березні 2012 року. І тепер щонеділі молодий священик ієрей Петро Фіщук разом з матушкою Катериною з радістю чекають дітей на заняттях, які розраховані на різні вікові групи. Відвідує недільну школу аж 53 слухачі. З молодшими дітьми проводить уроки «Закону Божого» матушка Катерина, а з підлітками – отець Петро. На цих заняттях у доступній формі розповідають біблійні істини та основи православної віри, вчать християнським принципам, моралі та послуху Богу і батькам, говорять про добро і зло, про проблеми молоді.

Водночас поповнюється бажаючими співати і дитячий церковний хор, у якому аж 60 учасників. У будні матушка Катерина приділяє багато часу музичним заняттям, на яких розучує з дітьми богослужбові піснеспіви, колядки, псалми, українські та сербські народні пісні. Діти так співають, що на очах аж сльози з’являються. Приємними святами для них стали різні православні заходи благочиння та єпархії, особливо цікаві паломницькі поїздки по святих монастирях. Вже відвідали Свято-Успенську Почаївську лавру, Свято-Духівський скит у Тернопільській області, Свято-Успенську Києво-Печерську лавру. Діти мали змогу помолитися перед чудотворним образом Богоматері у Зимненському монастирі на Волині. А головне, що вони активні у церковному житті не тільки Ратнівського району, але й всієї Волинської області.

Дмитро ЛОШАК,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>