Ляльці Барбі – півстоліття

Цій ляльці вже 54 роки, вона принесла винахідникам понад 500 мільйонів доларів лише за перші десять років. А починалася історія з коміксів. 1952 року в одному з випусків німецькій газеті не вистачило матеріалу. Щоб «забити» вільне місце, придумали блондинку Ліллі – персонаж комікса. Це струнка дівчина з пишними грудьми і осиною талією. Згодом з’явилася лялька Ліллі, яка продавалася у тютюнових магазинах як жартівливий подарунок для чоловіків.

Якось одна американська сім’я, подорожуючи Європою, у магазині побачила цю ляльку. Іграшкова жінка так сподобалася пані Хандлер, що вона викупила на іграшку авторські права. Колишній Ліллі трохи зменшили груди, зробили повнішими губи, ширшими брови. І отримала вона нове ім’я на честь дочки пані Хандлер – Барбі. Лялька була презентована у 1959 році, перша партія за ціною три долари розійшлася миттєво. Згодом у красуні з’явилися брат, сестри, кузени, подружки і домашні тварини. Та першим другом Барбі став мускулястий хлопець Кен, названий на честь сина пані Хандлер.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>