Кримчани-біженці не хочуть помешкань у прикарпатських селах

Андрій Троценко

Прикарпаття, яке радо прихистило сотні біженців з Криму, зіткнулося з проблемою: кримчани не хочуть оселятися в селах, а прагнуть отримати міські квартири. Про це розповів голова Івано-Франківської ОДА Андрій Троценко.

У Снятинському районі переселенців готові прийняти 10 домогосподарств. Тут усі житла у хорошому стані, не потребують жодних капітальних втручань. Однак багато кримчан висловили своє небажання жити в селі і попросили надати їм житла у містах, бажано – в Івано-Франківську. Однак такої можливості влада поки не  має.

«Можливо, в подальшому будуть державні програми з цільового фінансування будівництва житлових будинків, але на сьогодні їх немає, – зауважив Андрій Троценко. – Проте вже зараз уряд готовий компенсувати витрати, пов’язані з подальшим перебуванням біженців на Прикарпатті. Йдеться про 150 гривень на одну людину (проживання і харчування)».

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>