На Донеччині партизани почали вбивати загарбників – Оробець

Народний депутат Леся Оробець на своїй сторінці у Фейсбук написала про ситуацію про регіони, де орудують російські диверсанти та їхні посібники-сепаратисти.

«Про Луганськ: переважно хороше
50% міліції написало рапорти, 50% залишилось служити Україні. Вся зброя, боєприпаси роздані міліціонерам, збройні кімнати пусті (легкий дисонанс з Кримом та Донецьком). Вся секретка надійно схована. Всі дороги Луганської області закриті блок-постами проукраїнської міліції.
Із негативу. Дуже виросла злочинність (на 300%), оскільки вся міліція охороняє РУВС або стоїть на блок-постах. Окрім того, різко виросло безробіття, що і зумовило ріст розбоїв. Місцевий СБУ захоплювали сокіл, беркут та афганці, що качали ситуацію, щоб отримати ті ж привілеї, що їхні «брати по розуму» в Криму», - написала нардеп.
Натомість у Донецьку Леся Оробець охарактеризувала ситуацію як вкрай погану, адже місцева міліція практично в повному складі зрадила Україну. «Відбулось повноцінне вторгнення. Розвідувально-диверсійних груп ГРУ ГШ ВС РФ як мінімум кілька, загальною силою до батальйона. Якщо ситуацію не переламати протягом доби, українські прикордонники і армія не зможуть відбити фронтальний наступ російських військ на кордоні (їм по суті відрізали всі комунікації). Українські десантники з-під Дніпра таки перекинуті в район Славянська, але їхній командир уже півтори доби не проявляє жодної належної активності, що все більше викликає паралелі з кримськими подіями», - констатує Оробець.
Вона також розповіла про випадки партизанської війни проти окупантів і сепаратистів, які уже перейшли до активних бойових дій: «Є розрізнені групи людей, що не готові йти «під руку» Путіна і чинять опір, в тому числі збройний. Мінімум 10 колорадосів були сьогодні знищені. У підтвердженому з трьох джерел випадку, невідомі троє приїхали під блок-пост, убили всіх колорадосів з автоматів і відбули. Волонтерський рух по-донецьки».
«17 квітня в Донецьку планують великий проукраїнський мітинг. Дехто пророкує побоїще, а хтось бачить у цьому певний шанс», - резюмувала Оробець.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>