За Крим і проти Путіна – опитувальні точки зору

Як оприлюднюють російські ЗМІ, 62 проценти росіян вважають, що приєднання Криму викликане загрозою російськомовному населенню півострова. За результатами опитування російського аналітичного «Левада-Центру», 32 відсотки назвали приєднання Криму «відновленням історичної справедливості». Стільки ж опитаних переконані, що Москва своїми діями намагалася «навести порядок в умовах політичного хаосу в Україні».

Тим часом, за соціологічними дослідженнями, проведеними групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту, більшість українців підтримують унітарну форму державного устрою і виступають проти федералізації. Так, 64 відсотки громадян переконані, що Україна має залишатися у її нинішньому вигляді, 14% – що вона має прийняти федеративну форму управління, 10% – що необхідно залишатися унітарною державою без Криму у своєму складі. 85% українців впевнені, що півострів має бути у складі України. Лише 6% громадян України підтримали анексію півострова Росією.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>