У Дубні убієнних на Майдані пом’янув «незарахований» до Небесної сотні

По всій Україні пройшли поминальні віча на вшанування пам’яті героїв Небесної сотні. Скорботне дійство відбулося і в Дубні Рівненської області. У ньому взяв участь чоловік, який був на Майдані й сам опинився на межі життя й смерті. Снайперська куля влучила йому в шию, але, слава Богу, не стала смертоносною. По суті, чоловік дивом врятувався. Це 59-річний Олександр Краснов.

– Я поїхав на Майдан за велінням своєї совісті, – каже чоловік. – Там разом з іншими стояв на барикадах. Загалом на Майдані пробув місяць. Хороші у нас хлопці в сотні були. Жаль, не всі повернулися додому. Загинули від беркутівських куль. Похоронили ми Жору-афганця. Він у минулому дійсно афганцем був, утік з «душманського» полону. У нашій сотні взагалі був інтернаціонал: хлопці з Луганська, навіть з Росії, Єкатеринбурга. Мене ж поранили біля четвертої ранку 19 лютого, коли стояв на обороні барикади. Спочатку болю навіть не відчув. Ще відвів хлопця зі страшною раною ока до швидкої, і там помітили, що у мене кров на шиї. Наклали тампон, заклеїли пластирем, я й пішов назад на барикади. До вечора ще вистояв, аж тоді побачив, що з другого боку шиї якась гуля. Це куля там залишилася. Вже потім сказали, що пройшла на міліметр від сонної артерії. Лікарі, слава Богу, успішно видалили її. Рана поволі затягується. Однак ніколи не загоїться в душі біль за тими хлопцями, які перейшли в Небесну сотню.

Олександр КРАСНОВ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>