Росію «урізали» в ПАРЄ

Через свавілля Росії щодо України їй суттєво урізали повноваження у Парламентській асамблеї Ради Європи. Зокрема, РФ аж до кінця року позбавлено права голосу, повідомляє РБК-Україна

Таке рішення ухвалено сьогодні в резолюції асамблеї «Перегляд матеріально-правових засад раніше затверджених повноважень російської делегації». «За» проголосували 145 делегатів, 21 – проти, 22 утрималися. Крім того, Росію позбавлено права брати участь в спостережних і моніторингових місіях, у виборах керівних органів асамблеї і суддів, участі в робочих органах асамблеї.

«Асамблея вважає, що, порушивши суверенітет і територіальну цілісність України, Росія створила загрозу для стабільності і миру в Європі. Анексія Криму та кроки, що привели до цього, встановили зразок, який зараз повторюється в інших частинах України, як показали останні події в Донецьку, Харкові і Луганську», – йдеться в резолюції.

Також ПАРЄ висловило серйозну стурбованість з приводу нинішнього становища нацменшин в Криму, зокрема, кримських татар і корінних українців.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>