Чому припинили виплачувати кошти «на дрова»?

 

«Звертається до вас пенсіонер, ветеран праці. Я довго прожив у місті, але, отримавши пенсію, повернувся до рідного села. Спочатку мені виплачували так звані кошти «на дрова», а потім припинили, мотивуючи тим, що я маю четверту Чорнобильську категорію, а у селі третя. Але ж я прописаний у селі десять років! Чи маю я право на отримання деяких коштів? А якщо так, то чи можу я сподіватися на відшкодування всієї заборгованості?»

 

Степан Архипович, Маневицький район Волинської області

Згідно з нормами Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», п. 4. статті 23 передбачає компенсації та пільги громадянам, зарахованим до категорії чотири, а саме – відшкодування 50 процентів вартості палива особам, які проживають у будинках, що не мають центрального опалення. Проте ця ж стаття передбачає, що усі ці компенсації та пільги надаються громадянам на час постійного проживання або постійної роботи чи постійного навчання у зоні посиленого радіоекологічного контролю. Тому вам необхідно звернутися з листом до департаменту соціального захисту населення у вашому районі для отримання письмового роз’яснення, чи належить ваше село до цієї зони. У випадку отримання позитивної відповіді звертатися до суду для захисту ваших порушених прав.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>