Що символізують складники оберегу

Нині в магазинах та на ринках продається чимало оберегів, які господарі вважають не лише прикрасою кімнати, а й своєрідним захистом від злих очей, негативної енергії. Зроблені вони з різноманітних елементів, а от чи знаємо ми, що вони символізують? У давнину вважалося, що віник, перевернутий догори, захищає від нечистої сили. Вінок або декоративна коса символізують безкінечність та безперервність вашого роду. Наші предки вірили й у таке:

– хлібна лопатка або писана ложка – достаток у будинку;

– насіння соняшника і кукурудза символізують енергію сонця і здоров’я;

– плоди горобини – жіночу красу;

– квасоля, гречка – фізичну силу;

– хвойні шишки – символ досягнення мети;

– льон – оберіг від псування і пристріту;

– часник відганяє нечисту силу.

Обереги можна розміщувати і у коридорі, і на кухні, визначених місць для цього немає. Перш ніж чіпляти оберіг у хаті, прислухайтеся до власної інтуїції – вона підкаже правильне місце. Оберіг-віночок купують для незаміжніх дівчат. Він допоможе швидше вийти заміж. Жінці добре купувати обереги з кукурудзою, гречкою та пшоном, аби вона могла швидше завагітніти й мала здорових діточок. В народі кажуть: скочити у гречку, тобто завагітніти, тому просо та гречка – сексуальні символи. А кукурудза символізує здоров’я ваших дітей.

Для злагоди у сім’ї покладіть вдома оберіг-хатку – вона свідчить про скріплення подружжя. Такий оберіг і молодятам добре дарувати, щоб сім’я збереглася, і подружжю, яке не дуже ладнає. Хатка-оберіг має стріху з лісової трави, вона забере все погане з вашого дому.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>