Це ми довели Україну до біди

Дорогі мої українці! Звертаюся, бо душа болить за вас, за мою рідну неньку Україну, за тих синів Небесної сотні, Героїв України, які віддали своє життя за нашу з вами мрію жити в нормальній цивілізованій державі. Зі сльозами на очах співчуваю їхнім дружинам і діткам – гордіться своїми татусями і пробачте нам! Ми довели державу до того, що загинули ваші батьки. Вони стомилися дивитися на злодіяння влади. Стали їздити по заробітках, щоб прогодувати, одягнути вас. Це ми, старше покоління, винні, бо своїм терпінням, своєю «хатою скраю» довели Україну до такої біди.

Куди мене тільки доля не кидала… Я проїхав усю Європу і Азію. Там дуже красиво, тихо, заможно, але завжди чомусь тягнуло додому, в Україну. На рідну Волинь. Немає більше ніде у світі добріших, чуйніших, рідніших людей. Українців поважає увесь світ – бо це трудяги, люди совісті, честі і справедливості. Мужні, стійкі і відповідальні. Тільки доля їх чомусь розкидала світом. Повертайтеся додому, до своїх діток! Разом будемо відбудовувати рідну Україну. Уже ми не допустимо їй впасти, бо дуже велику ціну заплатили ми за свободу і справедливість. Люди, не давайте хабарів, виявляйте злодіїв і корупціонерів. Організовуйте громади, осередки. Платіть чесно податки, бо ці гроші уже не підуть в кишені злодіїв та казнокрадів. Боріться з хамством, бюрократією. Допомагайте один одному. Стійте пліч-о-пліч, будьте толерантними. Закарбуйте у своїй свідомості слова: «Я українець! Це моя Батьківщина! Я вболіваю за її майбутнє! Я не дозволю плювати в криницю чистої води, бо звідти п’ю я, мої діти і батьки!»

Василь ЛАГУНА,

м. Луцьк

P.S. У мене є син, і цього літа він їде в Америку. Йому майже 20, і мені боляче було почути такі слова: «Може, я там залишусь, бо тут у мене з моїм дипломом ВНУ немає роботи і майбутнього…»

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>