Багатодітні матері, які працюють у селі, йдуть на пенсію раніше

«Я працюю у фермерському господарстві. Виховую шестеро дітей, найменшому 10 років. На яких умовах я маю право на призначення пенсії?»

Лідія Іванівна,

Ковельський район Волинської області

 

Згідно із Законом України «Про пенсійне забезпечення», жінки, які працюють у сільськогосподарському виробництві та виховали п’ятеро і більше дітей до 14-річного віку, мають право на пенсію незалежно від віку і наявного трудового стажу, згідно з порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 16.05.1992 року. Право на пенсію на вказаних пільгових умовах мають жінки, зайняті на постійній роботі у сільськогосподарському виробництві у колгоспах, державних господарствах, міжгосподарських підприємствах, кооперативах, орендних колективах, а також у селянських (фермерських) та інших господарствах, незалежно від форм власності та господарювання. Розмір пенсії за віком зазначеним вище особам визначається за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>