На Львівщині затримали продавця «кайфу» з товаром на 800 тисяч

У Львівській області співробітники СБУ затримали громадянина України, який намагався ввезти в Україну наркомісткі пігулки «Subutex». Обіг цього препарату на території нашої держави обмежено.

42-річний уродженець Львівщини через пункт пропуску «Шегині» повертався з однієї з європейських країн. На кордоні чоловік скористався фальшивим паспортом на інше ім’я. Під час огляду транспортного засобу правоохоронці виявили серед особистих речей водія 1610 пігулок. Експерти підтвердили, що вони містять наркотичний засіб – бупренорфін, так званий «синтетичний героїн», повідомили у прес-центрі СБ України.

Вартість вилученої наркотичної речовини на чорному ринку складає понад 800 тисяч гривень.

До речі, затриманий ще з 1992 року перебував у загальнодержавному розшуку за підозрою у вчиненні розбійних нападів у складі злочинного угрупування.

Слідчим відділом Управління СБ України у Львівській області  ведеться досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, а також їх зберігання з метою збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 10-ти до 12-ти років із конфіскацією наркотичних засобів, що були предметом контрабанди та майна.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>