Небесна сотня прийняла ще двох Героїв…

...із Хмельниччини

Артем МАЗУР

Артем МАЗУР

До своїх побратимів з Небесної сотні 3 березня перейшов Артем Мазур з Хмельницького. На Майдані він провів два місяці, був бійцем 15-ї сотні Самооборони Майдану «Вільні люди». Юнака поранило осколками гранати під час сутичок в Маріїнському парку. У нього був проламаний череп. З 18 лютого Артем перебував у комі. Рідні та друзі вірили в його одужання. «Тьома, ми молимося за тебе», – написав його друг у соціальній мережі. Родичі планували перевезти пораненого в Чехію або Польщу на лікування, проте хлопець помер. Тисячі людей прийшли на центральну площу міста попрощатися з Героєм.

У 2003 році Артем Мазур закінчив Хмельницький технологічний багатопрофільний ліцей. На вшанування пам’яті Героя депутати Хмельницької міської ради на черговій 36-й сесії ухвалили рішення про присвоєння його імені цьому навчальному закладу.

6 серпня Артему Мазуру виповнилося б 27 років. Поховали його на кладовищі у селі Шаровечка Хмельницького району.

Олександр МЕЛЬНИЧУК, Хмельницька область

...та Тернопільщини

Тарас СЛОБОДЯН

Тарас СЛОБОДЯН

Минулої середи відійшов у вічність Тарас Слободян, ще один Герой з Тернопільщини. 31-річний активіст зник на Майдані у Києві, а знайшли його мертвим у лісі на Сумщині. Перед смертю Тарас терпів нелюдські тортури, йому, зокрема, відрізали кисть руки. Обставини смерті мученика ще з’ясовують.

– Це була надзвичайно світла людина, – кажуть друзі. – Повірити у цю смерть дуже важко.

Тарас працював у Тернопільському економічному університеті, був неодружений.

Вічна пам’ять Героям Майдану!

Світлана КЛОС,

м. Тернопіль

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>