Чи можна називати немовля на честь померлого родича?

«У той день, коли народився мій чоловік, помер його рідний дядько. Назвали іменем покійного, і свекруха переживала, чи не позначиться доля померлого на її синові. Тепер родина хоче, щоб я назвала дочку іменем бабці, якої вже давно немає на білому світі. Чи можна це робити?»

Валентина, Горохівський район,

Волинська область

 

Біоенергетики не радять називати немовля іменем померлого родича, щоб не накликати біду – може повторити долю покійника, часто хворіти чи бути самотнім. Дитина, названа на честь людини, яка скоювала злочини чи покінчила життя самогубством, зазвичай дратівлива та агресивна. Також не треба давати імена родичів, які пропали безвісти, померли раптово, не своєю смертю або важко хворіли, а також у кого була нещаслива доля. На честь померлого родича назвати дитину можна, але тільки у тому випадку, якщо у нього було довге і щасливе життя.

Подібної думки дотримуються і священики, при цьому зазначаючи, що традиційно під час хрещення ім’я дитині дається на честь святого. Як пояснили нам у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП, небажано називати на честь померлого родича, хіба що він прожив благочестиве християнське життя.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>