Прощалася з життям – і ожила

Медичка воскресла з того світу
21-річна Олеся Жуковська з Кременця була на Майдані медиком-волонтером три місяці. 20 лютого, під час найдраматичнішого загострення ситуації, коли дівчина витягувала з поля бою поранених активістів, снайпер вистрілив їй у шию. Фото з Лесею, що стікала кров’ю, облетіло Інтернет. Поки лікарі боролися за її життя, з’явилася інформація, що дівчина померла. Вона й сама перед операцією якось спромоглася написати на своїй сторінці у «Твіттері»: «Я вмираю». Та сильний організм і вчасна допомога лікарів зробили диво: волонтерка вижила!
За кілька хвилин до поранення, в 11.26 20 лютого, вона написала у соцмережі: «Терміново всі на Київ, будь-яким шляхом! Потрібна ваша підтримка! Якщо бойня почалася зранку, до вечора буде страшне!»
Медики кажуть, що шансів вижити в Олесі Жуковської було небагато. Її прооперували, підключили до апарату штучного дихання. Наступного дня дівчина повідомила у «Твіттері»: «Я жива! Дякую всім, хто підтримує та молиться за мене! Я в лікарні. Стан поки що стабільний!»
В Інтернеті є фото, як 200 угорських волонтерів Червоного Хреста провели акцію підтримки Олесі, виклавши своїми постатями її ім’я латиною.
За час перебування на Майдані мужня дівчина перенесла чимало поневірянь: на Грушевського згорів її одяг, вона захворіла і мала складну ангіну, лежала у лікарні. Та наперекір усім нещастям Героїня жива. Бажаємо їй швидкого одужання!!!
Світлана Клос, Тернопільська область
  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>