Тернополянин-візочник зірвав з міліціонерів погони

Минулої п’ятниці, коли тернопільська громада, здолавши опір силовиків, увійшла у приміщення облдержадміністрації, постраждав інвалід I групи Олександр Башта. Чоловіка викинули з інвалідного візка «доблесні» правоохоронці.

Олександр БАШТА демонструє колекцію з міліцейських погонів

Олександр БАШТА демонструє колекцію з міліцейських погонів

Олександр каже, що прибув до ОДА на зустріч із депутатом. Двері «білого дому» були зачинені, хоча робочий день ще не закінчився. За дверима чоловік помітив кількох міліцейських офіцерів. Штовхав двері, щоб відчинили, а у відповідь побачив скручену дулю.

– Тоді я сильніше постукав у скло, а воно виявилося не міцним – тріснуло, – розповів Олександр Башта. – Кілька ментів вискочили надвір, і один із них перекинув візок. Потоптав прапор України, що був у моїх руках… Люди допомогли сісти, а потім і підвели. Я зірвав з міліціонерів погони. Тепер збиратиму колекцію. Навіщо їм погони, коли немає честі?

Олександр Башта – колишній військовий льотчик. Поза службою мав захоплення – літав на параплані. Але 20 років тому після невдалого приземлення травмував ноги. Незважаючи на це, влітку минулого року знову здійснив політ на параплані, щоправда, з інструктором.

Міліція конфлікт із Баштою трактує по-своєму. «23 січня перед початком блокування адмінприміщення облради один із громадян приїхав на інвалідному візку та розбив скло на вхідних дверях будівлі дерев’яною палицею, яку привіз із собою, – зазначили у прес-службі обласної міліції. — Працівники міліції зробили зауваження. У відповідь на адресу правоохоронців посипалася нецензурна лайка та погрози. Громадянин намагався нанести міліціонерам тілесні ушкодження, порвав формений одяг. Працівники міліції з морально-етичних міркувань не могли застосувати проти порушника-інваліда якісь засоби фізичного впливу…»

Олександру Башті інкримінують хуліганство. Розпочато досудове розслідування.

Світлана Клос,

м. Тернопіль

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>