Голова образив почуття родичів покійного ветерана

«Мій батько, Пилип Ілліч Мищук, був інвалідом Великої Вітчизняної війни. Воював, отримав багато бойових нагород. Після війни і до смерті жив у селі Тур Ратнівського району. В останні роки життя його доглядали син Іван і невістка Галина, а решта дітей (дочки) жили у Бресті, навідувалися до батька періодично.

Батька поважали односельчани, оскільки був дуже добрим, гостинним і порядним чоловіком. За життя він ні з ким не конфліктував. Перед смертю попросив дружину і сина, щоб на поминки запросили голову сільської ради Миколу Головія: «Нехай принесе хоча б квіточку до моєї труни». Родичі виконали його прохання, однак голова не відреагував і навіть не вийшов проститися з поважним ветераном війни з будівлі сільської ради, повз яку проходила похоронна процесія. Ми вважаємо, що пан Головій образив почуття родичів покійного».

З повагою дочка Ольга КУЧКО,

м. Брест, Білорусь

Від редакції

Зателефонувавши голові Турівської сільської ради Миколі Головію, попросили прокоментувати ситуацію, описану в листі.

– Я вперше про це прохання чую! – здивовано сказав Микола Михайлович. – З ветераном ми ніколи не конфліктували, з родиною, яка його доглядала, теж маємо дуже хороші і добрі стосунки. Я щороку вітав його з Днем Перемоги, провідував. Так, я не зміг попрощатися з Пилипом Іллічем, бо, коли його ховали, мав справи поза межами села. Чесно кажучи, у мене навіть немає слів…

Як би там не було, а почуття родичів померлого фронтовика можна зрозуміти. Віддати шану, схилити голову перед ветераном представнику влади таки годилось би. І навіть якщо справи терміново покликали із села у день похорону, можна було попрощатися іншим часом – у нас же не ховають людей у день їхньої смерті! Якщо не міг голова віддати останню шану заслуженій людині, то що завадило зробити це працівникам сільради чи депутатам?

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>