Благодійний концерт перенесли через жалобу

У зв’язку із Днем жалоби, який, згідно з рішенням Луцького міського голови Миколи Романюка, був оголошений 23 січня у Луцьку, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, XX-й ювілейний різдвяний благодійний концерт перенесено на 4 лютого.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, позицію Церкви перед представниками регіональних ЗМІ озвучив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Розпочалася прес-конференція з хвилини мовчання у пам’ять загиблих під час протистоянь на вулиці Грушевського у Києві. Священик вкотре наголосив, що позицією Предстоятеля УПЦ Митрополита Київського і всієї України Володимира, усього священноначалія УПЦ є молитва за припинення ворожнечі і заклик до примирення між владою і опозицією.

«Зокрема, наш митрополит Ніфонт закликає усіх православних волинян посилити молитви за мир в Україні. Я сам був на Майдані і вражений тим, що побачив. Наші люди мають право відстоювати своє право жити у вільній державі. Але невтішно те, що це відбувається таким способом. Церква поза політикою і закликає і владу, і опозицію сісти за стіл переговорів. І ми віримо, що в державі буде спокій, – підкреслив отець Валентин. – Те, що відбулося 22 січня, не повинно відбуватися у цивілізованій європейській державі».

Прес-служба Волинської єпархії УПЦ

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>