Тернопільські чиновники «пролетіли» з портретом Януковича

Минулого тижня українські ЗМІ повідомили, що у містечку Скалат 15 дівчаток-вихованок будинку школяра вишили чорно-білий портрет президента Януковича і через губернатора Тернопільщини Хоптяна подарували його гаранту. Інформація викликала резонанс, адже у патріотичному краї, де більшість населення підтримує Євромайдан, таке підлабузництво щонайменше дивує.

Дітей вплутали в аферу

Дітей вплутали в аферу

Буквально наступного дня виявилося: дівчатка віком 7-16 років не трудилися над цією роботою. Їх просто попросили присвоїти собі виконання «шедевру», принагідно підвівши базу: вишиванку, мовляв, ми створили на знак вдячності владі за проведений восени минулого року благоустрій з нагоди 500-ліття Скалата. Тоді у містечку реконструювали парк, облаштували стадіон, навели лад у замку. Закривши очі на те, що у місті наводили марафет завдяки коштам місцевого бюджету і меценатів, а не Януковича, скалатські чиновники вирішили прославитися і зварганили піар: влаштували виїзд дівчат-вишивальниць до Тернополя, де «їхній» подарунок прийняв щасливий Хоптян, пообіцявши передати його до рук «самого».

Та обурилася громадськість. Стало відомо, що над портретом трудилася Наталія Гуменюк, теща першого зама Підволочиської РДА Олександра Мінченка. А районні чиновники вирішили влаштувати з цього приводу показуху за рахунок дітей. Коли дівчаток за таку творчість почали «клювати» у соцмережах, обурилися батьки…

Зараз акцію у стилі радянського «одобрямс» вивчають працівники обласної прокуратури. Відповідний запит до них спрямував депутат Тернопільської обласної ради Роман Навроцький. Він обурився «використанням дітей у політичних цілях».

Світлана Клос,

Тернопільська область

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>