Святий Миколай творить чудеса й тепер

19 грудня одне з найулюбленіших свят християн, а особливо дітей – цього дня святий Миколай приносить малечі подарунки.

Святий Миколай опікується воїнами, водіями і подорожуючими, допомагає бідним у скруті, є покровителем дітей, студентів, моряків, торговців. Він до цього часу показує, які дива може творити з віруючими. Нещодавно почула таку історію від подруги, яка живе у Дніпропетровську.

Віктор, її знайомий, їздив на заробітки в Росію разом зі своїми товаришами. Будували дачі за містом і жили там у вагончиках, які взимку опалювали саморобними електрообігрівачами. Одного разу залишили обігрівач ввімкненим на ніч, а над ним розвісили випрану білизну. Вночі, коли всі спали, почалася пожежа. Напівсонні робочі з жахом вистрибували з вагончика. Віктор прокинувся тоді, коли тікати було пізно. Він сидів посеред вагончика, а з усіх боків вирувало полум’я. Раптом серед вогню і диму побачив Миколая Чудотворця, як на іконах. Святитель покликав його, а потім різко виштовхнув через вікно. Чоловік отримав опіки, але залишився живий. Хоча кисті рук постраждали, та він не втратив працездатності. Коли одужав, став священиком.

Ольга ЖАРЧИНСЬКА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>