«Зрадників» – на стовп ганьби

Оголосивши з першого грудня безстроковий страйк, Тернопіль продовжує жити революційним життям. Щодня на центральній площі міста збираються тисячі людей, щоб висловити свою підтримку київському Майдану.
Минулого тижня у стінах облради більшістю у 62 голоси депутати висловили недовіру губернатору області Валентину Хоптяну. Якби за це рішення віддали голоси дві третини дипкорпусу (80 осіб), очільник краю «злетів» би з посади автоматично, а так питання про його відставку має вирішити Президент. Самого Хоптяна на сесії не було. Він не з’являється уже понад тиждень.
Депутатам, які залишаються прихильниками лінії Партії регіонів, громада влаштувала обструкцію: засвітила їхні прізвища на «стовпах ганьби».
Оскільки губернатор утік від громадськості до столиці, обласна рада прийняла рішення про створення виконкому, попередньо позбавивши облдержадміністрацію делегованих їй у 2006 році повноважень.
Тим часом у кількох районах Тернопільщини відбулися сесії районних рад, де депутати-регіонали масово заявили про свій вихід з лав владної партії.
Світлана Клос,
м. Тернопіль
  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>