Церкву збудували за кошти людей у білих халатах

Храм у Любомлі біля лікарні

Храм у Любомлі біля лікарні

На подвір’ї територіального медичного об’єднання Любомльського і Шацького районів, що в Любомлі, завершили будівництво церкви на честь Святого Пантелеймона Цілителя, який є покровителем медицини. Володимир Дибель, який керує медичним закладом і є депутатом Волинської обласної ради, зізнався, що ініціатором спорудження храму був саме він. Володимир Юрійович переконаний, що людина, яка перебуває в лікарні, має зцілювати не тільки тіло, але й душу. Та й лікар, який рятує своїх пацієнтів, повинен надіятися не тільки на свій професіоналізм, а й на поміч Божу. Тож його ініціативу підтримали колеги. Усі, як кажуть, скинулися в шапку і святиню за рік збудували.

– У день Святого Пантелеймона Цілителя відбулося перше богослужіння. Нині і хворі, і медпрацівники, і люди, які живуть поблизу медичного закладу, можуть прийти сюди і помолитися у дні, коли проводяться богослужіння, – зазначив Володимир Юрійович.

Марія ДУБУК,

Волинська область

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>