Ялинка з чистого золота

Японці зробили різдвяну красуню з чистого золота, уявляєте? Коштує таке новорічне дерево п’ять мільйонів доларів. Коштовну ялинку прикрашають герої Діснея ручної роботи, що безтурботно летять на повітряних кулях. Є тут і дитячий улюбленець Міккі Маус, і його подруга Мінні, Вінні-Пух і славнозвісний Дональд Дак. Висота ялинки – 2 метри 40 сантиметрів. На виготовлення розкішної красуні компанія витратила 43 кілограми золота. Новорічне дерево створили спеціально до Дня народження Міккі Мауса. Вперше мультиплікаційний герой вийшов на екрани 18 листопада 1928 року.

Та це далеко не перший шедевр ювелірної компанії. Минулого року «Гіндза Танака» випустила новорічне дерево вартістю 4,2 мільйона американських доларів. Ялинка у формі багатоярусної каруселі вміщувала 50 персонажів діснеєвських мультфільмів: Піноккіо, Русалоньку, Попелюшку, Міккі Мауса (куди ж без нього?) та багато інших.

А 2011 року ювелірна компанія виготовила золоту ялинку за 2 мільйони доларів. Різдвяне дерево прикрашали 60 сердець, 50 орхідей та зірка вартістю 65 тисяч доларів.

І все ж японські золоті ялинки не змогли перевершити арабський рекорд. 2010 року в Абу-Дабі встановили найдорожчу ялинку у світі загальною вартістю 11 мільйонів доларів. Саме новорічне дерево коштувало лиш кілька тисяч доларів, а от іграшки потягнули на мільйони. Ще б пак, адже виготовлені вони були з перлів, золота, сапфірів, діамантів та смарагдів. До того ж, ялинку прикрасили ще й коштовним намистом, годинниками та браслетами.

Золота ялинка в Японії

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>