П’ятирічний хлопчик навчається у… четвертому класі

Костянтин САДИКОВ

Костянтин САДИКОВ

Цю дитину знає увесь Хмельницький: п’ятирічний Костянтин Садиков навчається у звичайній школі разом з… четвертокласниками. Він легко виконує математичні приклади на дві дії, читає понад 140 слів на хвилину й розповідає про атомну будову світу.

Алфавіт український та англійський, а також всі цифри цей незвичайний хлопчик вже знав у два роки. У три Костя почав писати. Найперше тому, що бабуся, яка залишалася з ним вдома, поки батьки були на роботі, погано чула, а він хотів спілкування. Пізніше власноруч уклав книжечку казок. Побачивши це, мати була вражена. Каже, за жодними особливими методиками з дитиною не займалася, просто купила йому навчальний комп’ютер – і малюк опановував його сам! У чотири роки Костя перечитав усі казки, що були вдома, і перейшов на енциклопедії. Власне, тому батьки і попросили дирекцію загальноосвітньої школи №6 взяти їхнього сина на навчання. Тепер він відвідує уроки і виконує домашні завдання на рівні з четвертокласниками. А у вільний від школи час встигає відвідувати гурток з журналістики, курси англійської та спортивну секцію. День Кості розписаний буквально по хвилинах. Однак у своєму щільному графіку дитина хоче знайти місце ще й на музичну школу, адже виявилося, що має хороші вокальні дані та бездоганний музичний слух.

Світлана РІДНА,

Хмельницька область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>