Новий музей на Волині

Уже майже два роки, як на Волині з’явився новий музей – Музей суду, надзвичайно насичений цікавими експозиціями та експонатами.

Інтерв’ю з Петром ФіЛЮКОМ бере польський журналіст Генріх КОШЬЧЕЛЬНИЙ

Інтерв’ю з Петром ФіЛЮКОМ бере польський журналіст Генріх КОШЬЧЕЛЬНИЙ

Натхненником створення музею у свій час виступив голова апеляційного суду Волинської області Петро Тодосьович Філюк. Метою його створення було показати історичні періоди становлення судової влади на Волині. Експозиція музею складається з 12 розділів, починаючи з Київської Русі і до наших днів. Цікавою для відвідувачів є інформація про функціонування судової системи України, роботу апеляційного суду як її складової ланки.

Апеляційний суд активно співпрацює з навчальними закладами міста Луцька та Волинської області. Його керівництвом запроваджено дні «відкритих дверей» для учнів шкіл, гімназій та студентів вищих навчальних закладів. При проведенні екскурсій вони мають змогу бути присутніми під час розгляду судових справ та спілкуватися із суддями з приводу застосування законодавства у ході прийняття судових рішень. Це сприяє ознайомленню з кращими традиціями судочинства, забезпеченню прозорості та відкритості діяльності суду, профілактичній роботі із запобігання злочинності.

Колектив апеляційного суду Волинської області, зусиллями якого створений музей, є єдиним злагодженим організмом, підпорядкованим загальній меті – здійсненню правосуддя.

Юрій Федорусь

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>