«Забрали машину, бо у ній перебитий номер?»

29 листопада 2009 року я на своєму автомобілі марки «Ауді-8», номерний знак 555-55 ТІ, поїхала у м. Чернівці на Калинівський ринок за товаром, де мене і зупинили працівники ДАІ. Коли я поцікавилася причиною зупинки, адже правила дорожнього руху не порушила, мене запитали, де я працюю і звідки у мене гроші на таку дорогу машину? Потім, не піднявши капот, заявили, що на моїй машині перебитий номерний знак кузова та підроблений техпаспорт, а отже, треба їхати на експертизу. Мою машину загнали в бокс для огляду, а мене випровадили на вулицю, де я прочекала дві години. До мене вийшов даішник і сказав: «Я тебе поздоровляю, ти тільки що втратила 18 тисяч доларів». На моє заперечення ніхто не звернув увагу. «Шановний експерт» дав висновок, що номерні знаки перебиті і свідоцтво про реєстрацію підроблене. Мою машину поставили на штрафмайданчик. Коли я попросила опечатати моє майно, почула: «Подивися, яка дурна баба – вона ще не розуміє, що машина вже не її». Я була шокована грубою та зухвалою поведінкою правоохоронців. Наступного дня я попросила провести ще одну експертизу, та мене ніхто не став слухати. Сказали, що документи відправили за місцем реєстрації – у Заліщики Тернопільської області, а робити експертизу немає потреби. Відтоді мої документи пропали. У кінці квітня 2010 року я написала заяву в УВД області, прокуратуру та СБУ, що у Чернівцях. Документи зразу ж знайшлися, і того ж дня було відкрито кримінальне провадження. Я впевнена у тому, що дії стражів порядку добре сплановані, і не лише я потрапила в таку ситуацію, бо впродовж чотирьох років слідство затягували, автоінспекторів та експертів покривали. На всі мої заяви дати дозвіл провести повторну трасологічну експертизу за власні кошти мені щоразу давали відмову. Я зверталася у всі вищі інстанції державного рівня, але мені приходили тільки відписки, що довіряють своїм експертам. Після 2,5 років перебування машини на штрафмайданчику мені все ж таки вдалося забрати її під розписку на зберігання. Я одразу провела незалежну експертизу у Львівському науково-дослідницькому інституті при Міністерстві юстиції України судових експертиз, де дали висновок, що номерні знаки кузова первинні і зміні не піддавалися. Те саме потім підтвердила ще й експертиза, зроблена у Києві. Але й до сьогодні я не можу користуватися своєю машиною, бо номерні знаки віддали, а документи – ні.

Буду дуже вдячна, якщо ви надрукуєте у своїй газеті цю історію. Впевнена, що таких постраждалих від дій правоохоронців, як я, є чимало. Може, хтось мене підтримає. Адже один у полі не воїн.

Любов ГАВРИШ,

м. Вашківці

Вижницького району

Чернівецької області

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>