У 22 роки знає 35 мов

Вивчення мови – нелегке завдання, однак є особливі люди, які здатні сприймати багато мов. Це поліглоти. Один з найдивовижніших у наш час – молодий німець Себастьян Гейне. Він у 22 роки, будучи студентом індогерманського факультету філології, вільно спілкується 35 мовами, хоча віддає перевагу пушту, якою говорять близькосхідні етнічні меншини. Його любов до мов з’явилася із семи років, коли він познайомився з грецькою, пізнаючи її в грі. Тоді поставив перед собою «скромну» мету: вивчати по дві мови в рік.

Перуанець Хорхе Фернандес у 18 років спокійно говорить і пише дванадцятьма мовами, включаючи каталонську, гальєго і мандарин. Він каже, що хоче знати 25 мов.

А от Зіяд Юсуф Фаза володіє базовими знаннями з 60 мов. Фаза повинен регулярно підвищувати свою майстерність, щоб не «втратити форму».

Кардинал Джузеппе Каспар Меццофанті (XVIII століття) вільно володів 38 мовами і близько 100 діалектами. Український вчений-поліглот Агатангел Кримський знав понад 60 мов (деякі вчені вважають, що близько 100). А Боурінг (XIX століття) був одним з найбільш лінгвістів, опанувавши 200 мов.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>