Будемо їсти кольорову кукурудзу?

Кольорову кукурудзу вивів американський фермер

Кольорову кукурудзу вивів американський фермер

Певно, жовтий колір кукурудзи набрид одному американському фермеру, і він надумав вивести «веселіший» сорт. Карл Барнс витратив довгі роки на те, що збирав качани з насінням незвичайного забарвлення. Потім довгенько мучився над їхнім розведенням, але таки зумів створити кукурудзину з десятком зерен різного кольору. По суті, фермер витратив на своє хобі ціле життя, але запустити серійне виробництво так і не встиг. Перед смертю 80-річний Карл передав свою колекцію насіння і секрети розведення своєму Грегу Шену і попросив його продовжити справу.

У 2010 році той, так і не знайшовши можливості виконати останню волю друга, передав кукурудзу Біллу МакДорману, який володів невеличкою насіннєвою компанією в Арізоні. Він нарешті не тільки зібрав перший врожай різнокольорової кукурудзи, а й взявся на ній заробляти – продає насіння в Інтернеті (приблизна ціна 64 гривні за пачку).

Насіння цієї веселої кукурудзи стає дуже популярним, адже було отримане у результаті відкритого запилення негібридних зернових культур (повністю перевірених на відсутність ГМО в пилку).

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>