Батончику «Снікерс» скоро століття

1911 року американець Френк Марс, який разом з дружиною торгував солодощами, заснував свою компанію. Ідея, яка зробила його бізнес успішним, виникла у нього випадково. Шоколад у той час продавався на вагу – в руках він швидко танув, і це було незручно. Френк подумав: а якщо шматочки шоколаду загорнути у фольгу? Так побачив світ «Мілки вей». 1923 року з’являються нові солодощі, серед яких відомий усьому світу «Снікерс». Новий батончик назвали на честь улюбленої конячки сім’ї Марса. З 1930 року і до сьогодні форма «Снікерса» не змінювалася. Згодом на виробництво поставили батончик «Марс», а також цукерки «М&М’s», які були вкриті спеціальною оболонкою і не танули в руках. Ця особливість стала основною у рекламі, яку ми чуємо і тепер: «Тане в роті, а не в руках». Згодом стали випускати і корм для тварин «Віскас» та «Педігрі».

Сьогодні компанія «Марс» – це найбільший гігант у світі. Дохід від продажу лише батончика «Снікерс» сягає понад трьох мільярдів доларів у рік. Бізнес так і залишився сімейним – ним керують уже внуки Френка Марса.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>