Дитсадок «Жайворонок» святкує півстоліття

У затишній теплій атмосфері Луцького дошкільного навчального закладу №17 «Жайворонок» виросло не одне покоління. Сьогодні сюди водять онуків ті, хто кілька десятиліть тому бавився тут іграшками. Завтра цей дошкільний заклад відзначатиме 50-ліття з дня відкриття. Для людини це вік зрілості, та й для освітньої установи дата поважна і значна.

Восени 1963 року новозбудований дитячий садочок урочисто відкривали завідувачка Олена Сухарєва, лікар Анна Рожило та весь колектив. Вони створювали для дітей затишок і комфорт. За роки, що минули, цей дошкільний заклад дав дорогу у світ понад двом тисячам своїх вихованців. Тут склалися хороші традиції навчання та виховання, а нинішній колектив їх підтримує та осучаснює. У дошкільному вихованні велика увага приділяється духовному та фізичному розвитку малечі. Але кожен дитсадочок відрізняється один від одного. Про особливості закладу розповідає завідувачка Людмила Сімон:

– Наш колектив поглиблено працює над формуванням у дітей екологічної культури, бережливого ставлення до всього живого. Дитинство – це благодатна пора для формування гарних звичок, які знадобляться у дорослому житті. Наші вихованці добре знають, що таке роздільний збір побутових відходів. Окремо сортують пластикову тару, а у спеціальний ящичок скидають використані батарейки. Ми є активними учасниками Всеукраїнської акції «Викидай правильно». Успішно діють гуртки хореографії та англійської мови, оздоровчої гімнастики. Ми також вчимо малюків грати у шахи. Батьки повірити не могли, що дітей зацікавить ця непроста, але дуже розвиваюча гра. А вона користується особливою популярністю.

Розповідаючи про цей дошкільний заклад, не можна оминути увагою екологічну студію. Це своєрідний екокуточок, який дуже люблять хлопчики і дівчатка. Тут мешкає понад тридцять видів різних тваринок. Смішні черепахи, акваріумні жабки, потішні шиншили та кролики, непосидючі папужки, гоноровий півник… Чого тут тільки немає! Малеча радо годує, доглядає звірят і разом вчиться берегти усе живе. Людмила Василівна з любов’ю розповідає про свою роботу. І це не дивно, адже 33 роки вона пропрацювала тут завідувачкою! За плідну працю нагороджена знаком «Відмінник освіти України». Нині у садочку виховується 160 дітей, і для всіх Людмила Василівна знаходить лагідне слово.

– Я дуже люблю наш «Жайворонок» та дітей. Вони такі цікаві, допитливі. Ми зростаємо, розвиваємося разом з ними. Мій трудовий день проходить у постійному гомоні та русі, тож на роботі відчуваю себе багатодітною матір’ю, – сміючись додає Людмила Василівна.

Руслана ТАТАРИН, м. Луцьк

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

Редакція газети «Вісник+К» приєднується до щирих вітань ювілярам.

Людмила СІМОН з вихованцями

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>