У госпіталі інваліди та ветерани відчувають турботу

Варто потрапити на територію Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни, як переконуєшся у тому, що тут панує порядок. Територія озеленена, газони покошені, бордюри побілені. Але конкретніше хотілося б зупинитися на роботі кардіологічного відділення. Щомісяця тут покращують своє здоров’я більше сотні людей. Ті, хто лікувався тут років 8-10 тому, були приємно здивовані разючими змінами, що сталися. До послуг хворих у кожній палаті вже є умивальник, туалет. Любителів телебачення поселяють в палати, де є телевізори. До послуг пацієнтів – бібліотека та перукарня.

Крім медикаментозного лікування, надається чимало різних фізіотерапевтичних процедур. Тут варто віддати належне Т. П. Гладишко, яка вже три роки очолює це відділення. Завжди людно і у масажистів. Та все-таки найбільша відповідальність за здоров’я хворих лягає на плечі лікарів. Правильно поставлений діагноз, оперативно призначене лікування, щире заспокійливе слово і є складовими якісного лікування. Саме такими якостями і володіють лікарі-ординатори З. Є. Шарук та Н. В. Масікова. Слід віддати належне завідувачці кардіологічного відділення, лікарю-ординатору Наталії Георгіївні Олянській – здібному висококваліфікованому фахівцю. Надійну підтримку вона відчуває від Г. В. Матвійчук, яка уже 30 років працює у шпиталі старшою медсестрою. Зарекомендували себе медсестри Т. В. Середа та О. В. Погрібна. Радо зустрічають хворі і молоду сестричку О. П. Мелих.

Не забувають тут і про культосвітню роботу. На запрошення керівників закладу радували хворих і персонал своїми концертними програмами хорові колективи ветеранів війни та праці з Луцька, Ковеля, Володимира-Волинського та інші творчі колективи обласного центру.

Звичайно, під час розмови з головним лікарем Тетяною Олександрівною Масік я переконався, що вона, як і кожен керівник, не до кінця задоволена зробленим. Адже хочеться якіснішого харчування (хоч воно чотириразове і на нього я скарг не чув), оновлення обладнання, діагностичної апаратури найновішого покоління. І це закономірно. Але ж ці питання потребують немалих фінансів, а тому й вирішуються вони почергово, в міру асигнувань.

П. І. Сачук за дорученням учасників бойових дій О. З. Кондисюка та В. М. Василевського

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>