Волинські та люблінські волонтери навчалися разом

Нещодавно у польському місті Мшани Дольні відбулася реалізація проекту «Академія волонтерства Червоного Хреста».  У ньому взяли участь двадцятеро волинян  з обласної організації Товариства Червоного Хреста.
 Незважаючи на виділене додаткове фінансування проекту польською стороною у розмірі 60 тисяч злотих, в українців виникли невеличкі труднощі з отриманням візових документів. Їм потрібно було б додатково сплатити по 20 євро за послуги візового центру. Ці кошти не були передбачені у кошторисі. Проблему допомогла вирішити Генеральний консул Польщі у Луцьку Беата Бживчи, яка дала дозвіл на отримання безкоштовної візи для учасників проекту Товариства Червоного Хреста у Луцьку.
Молодь з Польщі та України швидко знайшла спільну мову. У рамках проекту вони вчилися надавати першу медичну допомогу, презентували свої організації, були й кулінарні майстер-класи, конкурси карикатур, караоке, спільне вивчення мов, а також дискотеки.
Учасникам організували екскурсію до Кракова у Королівський замок, старе місто, а також в аквапарк. Усі відвідали Закопане, Крупувкі та мали можливість проїхати гірським шляхом на Губалувці. На прощальному вечорі біля вогню всі разом співали українських та польських пісень.
У середині вересня вже українці прийматимуть своїх польських друзів.
Хенрік КОШЬЧЕЛЬНИЙ
  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>