У розсаднику на Ратнівщині за 25 років дали життя 200 мільйонів дерев

Базисний розсадник ДП «Ратнівське лісомисливське господарство» розміщений на території Жиричівського лісництва і функціонує уже  тридцять сім років.  Двадцять п’ять з них господарем тут  Григорій Козел, який має посаду начальника. Григорій Георгійович за сумлінну роботу неодноразово був нагороджений грамотами та подяками різних рівнів, а цьогоріч - Почесною грамотою  Державного агентства лісових ресурсів України.

-  Щороку на розсаднику вирощуємо 7-8 мільйонів штук сіянців та саджанців основних лісоутворювальних порід, якими забезпечували і забезпечуємо  лісові господарства поліської зони Волині, - говорить Григорій Георгійович. - Найбільше акцентуємо увагу на вирощуванні сіянців хвойних порід, крім того вирощуємо вільху та березу. Щорічно проводимо укорінення 10 тисяч живців різних видів і форм декоративних рослин.  Для озеленення та прикраси присадибних ділянок до нас звертаються люди, а також бюджетні організації: лікарні, садочки, школи. Купують самшит, ялівець козацький, туї, спіреї, форзицію, жасмин. Минулого року ми зробили капітальний ремонт усього розсадника. Насамперед відновили всі будівлі. Для вирощування стандартного посадкового матеріалу провели реконструкцію поливної системи теплиць. Зробили сучасну систему зрошування, яка дозволяє подавати воду до всіх пунктів призначення одночасно, а воду беремо з басейну, що поряд – вона в природних умовах нагрівається і є теплішою. Раніше поливали лише тепличні плантації, а ті, що на полях, - ні.  Тепер їх посадковий матеріал регулярно отримує достатню кількість вологи і за вегетаційний період досягає стандартних розмірів.

Площа розсадника тридцять шість гектарів, які розподілені на посівне відділення, тепличне господарство, шкільне та маточне відділення, територію для живцювання, плантації для новорічних ялинок. Є 19 діючих теплиць. Сіють і доглядають за посівами сезонні працівники.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>