Майже 60 літ прожили у парі

Подружжя Любові та Володимира Хомюків із Зимного Володимир-Волинського району знане і шановане у селі. Більш ніж піввіку прожили вони вкупці, а наступного року святкуватимуть 60-річчя з дня одруження. Виховали трійко дітей, дочекалися внуків та правнуків. Незважаючи на поважний вік, Володимир Семенович хвацько кермує стареньким «Москвичем», яким і на город їздять, і до дітей у гості.

 

Біля оселі Хомюків багато квітів – переливається різними кольорами садок. За ними закріплена Любов Яківна, а Володимир Семенович виступає по техніці та дбає про господарські справи. Відірвавши їх на хвильку від буденних клопотів, пропонуємо повернутися в молодість та згадати, як познайомилися.

– То було на танцях у Зимному. Я ще 16 літ не мала, як сподобав мене Володя, який приходив до нас на кавалерку з Фалемич, – розповідає бабуся.

– Люба – спритна дівка була, ще й чорнява, а я чорнявих люблю, то й вирішив позалицятися. Через три роки одружилися. Пішов у зяті, а потім купили собі хатину, так і господарюємо у ній понині, – каже Володимир Семенович. Дідусь дуже любить жартувати, до кожного запитання має свою приповідку. Дружина гримає на нього за те, але робить це лагідно, з любов’ю. Видно, що світлі почуття молодості у цих людей не зникли й на старості. Подружжя сорок років пропрацювало у Володимир-Волинському училищі. Чоловік – викладачем, дружина – комендантом у гуртожитку. Разом йшли на роботу, разом поверталися.

– Всіляко бувало у житті: сварилися-мирилися, але завжди ставилися один до одного з повагою, – ділиться секретами сімейного довголіття Любов Яківна. – Я завжди казала: чоловіка слухати треба, але робити по-своєму. Теперішня молодь не вміє миритися, слухає наговори людські, тому й розходиться. Потрібно довіряти один одному, не зважати на злі язики, от тоді й буде спокій у сім’ї.

Подружжя змолоду звикло до праці, тож і на пенсії не хочуть байдикувати. Разом обробляють город, тримають свиней, курей, кроликів. «Бо то гріх без роботи сидіти», – вважає Любов Яківна. Чоловік в усьому підтримує дружину, а вона шанує його. Слідуючи таким простим життєвим заповідям, ця поважна пара дочекалася діамантового весілля, на якому, без сумніву, лунатиме «гірко» від їхньої дружної родини.

Руслана ТАТАРИН,

Волинська область

Фото автора

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>