Біля Луб’янок люди гинуть у страшних аваріях

Що є причиною: «холєрський» цвинтар, дух самогубця чи вбитого чоловіка?

  В Україні є безліч місць, де часто трапляються аварії. Аномальна зона існує й біля села Луб’янки Збаразького району. Щороку тут гинуть молоді люди, калічаться долі їхніх близьких. Причини частих трагедій на цьому відтинку дороги з’ясовували учасники програми «Битва екстрасенсів» Ярослава Федорова і Хаял Алікперов. Цього літа вони двічі приїжджали у село на запрошення родини, яка втратила двох своїх рідних.

 

Торік 6 жовтня біля Луб’янок загинули 48-річний Андрій М. та його 18-річна невістка, мати десятимісячного хлопчика. На стареньких «Жигулях» чоловік намагався обігнати дорогою до Збаража «буса», але на зустрічній смузі зіткнувся з джипом. Лобова атака сплющила «шістку» майже до багажника. У тих, хто сидів у її салоні, шансів на життя не було. А спішили люди до ресторану: того дня мало відбутися весілля Андрієвої доньки.

Через два місяці після цієї трагедії, 4 грудня, знову сталася аварія: розбився на смерть 63-річний житель Збаража. Його «Ланос» врізався у «Мерседес». Біду списали на ожеледицю.

18 серпня цього року на в’їзді до Луб’янок перекинувся «Форд», яким керував 48-річний чоловік. Він загинув на місці, його пасажир потрапив до реанімації. Офіційні причини трагедії – їзда у нетверезому стані, перевищення швидкості.

«Двадцять з лишком років тому тут перекинулася вантажівка, – пригадала 69-річна Ярослава Тадеївна. – Коли водій виліз з кабіни, то сказав: не знаю, що таке, але на мить ніби якась мана очі заслала. Виключився – і все… Був він тверезий».

Подібних смертей за останні двадцять років трапилося багато. У всьому винна погана енергетика місця – переконані екстрасенси Федорова і Алікперов. Родичам Андрія, що загинув торік у жовтні в день весілля своєї дочки, вони сказали неймовірне: до аварії причетний… дух чоловіка, який жив на початку XIX століття! «Я бачу дух чоловіка, багатого пана з вашого села, якого тут перестріли і вбили двоє волоцюг, – сказала Ярослава Федорова. – Сталося це до 1917 року. Душа чоловіка чомусь залишилася на землі, так буває, і тепер не дає спокою живим».

– Велику кількість дорожніх пригод біля нашого села дехто пояснює близькістю цвинтаря, на якому у давнину ховали хворих на холеру. Хоча екстрасенс пояснила, що це тут ні до чого, – каже голова Нижчелуб’янківської сільради Василь Таращук. До речі, працівник Збаразького національного заповідника «Замки Тернопілля» Олег Мандрик від старших людей чув історію про чоловіка, який повісився у цьому місці. Його поховали на «холєрському» цвинтарі, не відспівали, бо грішник, і нібито з тих пір люди передавали містичні розповіді.

Під час візиту до Луб’янок ясновидці запитували членів родини, чи відчували вони щось недобре перед загибеллю Андрія і Мар’яни. Родичі розповіли, що Андрієві напередодні аварії снилася мати, яка померла 22 роки тому і також 6 жовтня. Вона заклинала не робити весілля у той день. Екстрасенси стверджують: родині покійна жінка послала дев’ять знаків-попереджень про біду. Ними були, зокрема, електролічильник, що спалахнув сам по собі у будинку незадовго до трагедії, пташка, схожа на ластівку, але повністю чорна, яка билася у вікна… Дух покійної матері Андрія, як сказали ясновидці, намагався допомогти синові, відвернути його смерть у момент аварії, але «чорні» сили виявилися сильнішими. Федорова і Алікперов описали зовнішність жінки, матері Андрія, сказали, що бачать її дух у зеленому вбранні. А покійну ховали саме у зеленому костюмі…

Повертаючись до Києва, екстрасенси захотіли оглянути «шістку», на якій розбилися Андрій та його невістка. Машина, точніше її рештки, стоїть на подвір’ї Збаразького райвідділу міліції. Метрів за десять від неї Федорова і Алікперов провели ритуал – встромили у землю п’ять ножів. Начебто це має зупинити руйнівну силу прокляття, яке висить над родиною М. уже 80 років… Звичайні кухонні, з чорними пластмасовими ручками ножі стирчать на подвір’ї й досі. Екстрасенси сказали їх не чіпати, але скільки часу, не повідомили.

Світлана КЛОС,

Тернопільська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>