Луцьк приймав авторалі «Дорогами Волині 2013» серед інвалідів-візочників

На День Незалежності у Луцьку зробили свято для інвалідів-візочників, які навіть у такому становищі не облишили любов до емоцій та адреналінових розваг. Ініціатором проведення ралі для людей з особливими потребами на автомобілях з ручним керуванням виступив міський голова Микола Романюк. Безпосередньо ж організацією спортивного заходу займалася волинська громадська організація «Інваволинь-Нова», яку очолює Валентин Шабунін.

На запрошення взяти участь у змаганнях зголосилося понад два десятки екіпажів. Окрім машин з України, були також авто з, Білорусі, Придністров’я, Росії.

Олександр Проскурін та Андрій Полукаров приїхали з Білгородської області РФ. Вони розповідають, що уже кілька років займаються автоспортом на машинах з ручним керуванням. У Росії такі ралі проводять лише у Москві, але білгородці слідкують саме за українським календарем змагань. Традиційними, зокрема, стали перегони у Києві, Чернівцях, Івано-Франківську. У Луцьк Олександр і Андрій завітали уперше. Та, як обіцяють організатори, ралі «Дорогами Волині» теж будуть щорічними.

Цього року маршрут перегонів проліг із Луцька до Шацька і назад. Змагання проходили у кілька етапів і тривали два дні. Машини були розбиті на три класи за об’ємом двигуна. Окрім суто перегонів організатори передбачили й спец ділянки, а також автомобільний слалом.

Так, перемогу у І класі отримав екіпаж з міста Сміла Черкаської області: Микола Баландін та Наталія Капустян.

У ІІ класі першими дісталися фінішу представники з міста Світловодськ Кіровогрдської області Юрій Гончаренко та Мечіслав Криштафор (вони ж стали лідерами абсолютного заліку).

У третьому класі перемогли Сергій Кечельніков та Ганна Карпінська (м.Київ).

Переможці отримали кубки, медалі, а також цінні подарунки з рук Миколи Романюка.

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>