Луцьк обладнають розумними зупинками

Приватна фірма «Візор» презентувала у Луцьку проект «Розумна зупинка», який не має аналогів навіть у Європі. Це ноу-хау, за словами розробників, має принести неабияку користь. Суть проекту полягає у тому, щоб обладнати у Луцьку три десятки зупинок громадського транспорту електронними інформаційними табло, за допомогою якого пасажири б могли відслідковувати рух маршруток і у реальному часі. Це відбуватиметься за допомогою GPS-навігації. Як відомо, усі без виключення луцькі маршрутки обладнані відповідними пристроями.

Перше інформаційне табло встановили на одній із зупинок на проспекті Волі. Розробник цього обладнання Інна Артемчук зазначила, що це поки робочий варіант. Уже у процесі експлуатації усунуть недопрацювання, якщо такі будуть. Встановлення одного такого інформаційного табло обійшлося фірмі «Візор» у 38 тисяч гривень. У цю вартість входить розробка програмного забезпечення, великий монітор та антивандальний бокс. Також для зручності встановили тумби з паперовими носіями з інформацією про розклад руху маршрутних таксі у будні і у вихідні .
Найближчим часом «розумними» стануть зупинки поблизу ЦУМу та ТАМ-ТАМу.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>