Даішники нагодували, ще й авто відремонтували

П’ятдесятирічний іноземець зі своїм 16-річним сином вирушили у мандрівку до Китаю з Німеччини, де вони мешкають останні двадцять літ. Планували дістатися за тиждень. Та їхнє старе авто «Hanomag» не витримало далекої дороги й заглухло на трасі Київ-Чоп у Житомирській області.
Добре, що поряд виявився пост ДАІ. Іноземці жестами пояснили вартовим дорожнього порядку, що трапилося. Батько й син лише трохи володіли англійською. Житомирські даішники допомогли мандрівникам відбуксувати авто у безпечне місце, щоб не заважало рухові.
– Звісно, ми допомогли іноземцям, – розповів старший інспектор роти ДПС УДАІ УМВС України в Житомирській області Володимир Ніцевич. – Оглянули автомобіль, виявили неполадки й взялися їх усувати. З ладу вийшов радіатор, і даішники полагодили його. А поки тривав ремонт, іноземців пригощали чаєм і годували обідами, бо їжа у мандрівників закінчувалася.
Чоловіки навіть не встигли засмутитися пригодою і були задоволені такою гостинністю. Вони зізналися, що в Україні їм сподобалося. Коли ремонт завершився, мандрівники  вирушили далі – до Китаю, тепло подякувавши за прихисток і допомогу українським даішникам.
Галина Ярославець,
Житомирська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>