Браконьєри нарибалили на 35 тисяч гривень

У ході проведення оперативного рейду співробітники Маневицької дільниці Волиньрибоохорони спільно з працівниками УТМР Маневицького району та громадськістю на старому руслі річки Стир Годомицької

сільської ради затримали двох лучан і одного ківерчанина, які ловили рибу за допомогою «кловні». Чоловіки встигли виловити велику кількість риби: 105 щук, плітку., карася сріблястого і два ротана загальною вагою 8,0 кг.

Як повідомив головний спеціаліст сектору іхтіології та регулювання рибальства Волиньрибоохорони Василь Бігун, підрахунки показали, що зазначеними діями громадяни заподіяли шкоду рибному господарству України на суму на суму 35836 грн.
Наразі вирішується питання про відкритея кримінального провадження за ст. 249 Кримінального Кодексу України. Результатом такої рибалки може бути накладення штрафу в розмірі 1700 – 3400 грн або позбавлення волі строком до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>