На Волині сільські школярі отримали автобуси (фото)

Сільські школи Волині отримали чергових 10 нових автобусів вітчизняного виробника. Транспорт придбаний за кошти державної цільової соціальної програми «Шкільний автобус».

Транспорт отримали Ківерцівський, Любешівський, Ратнівський, Горохівський, Турійський, Луцький, Любомльський, Камінь-Каширський, Ковельський, Рожищенський райони, повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Як зауважив заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк, програма «Шкільний автобус» діє уже 10 років. Найбільших зрушень вона досягла упродовж останніх трьох років. Так, Волинь торік отримала від держави 29 автобусів для безоплатного перевезення учнів та педагогічних працівників шкіл і дитсадків у сільській місцевості. Цьогоріч, окрім отриманих, очікують ще кілька автобусів.

Як розповів начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Хомич, цьогоріч для області на реалізацію програми «Шкільний автобус» передбачено 4,5 млн грн. З 2003 по 2011 роки Волинь отримала 117 автобусів, з них: 33 – за кошти державного бюджету, 80 – з місцевого, ще 4 – з інших джерел фінансування, у 2012-му - 29 автобусів (за кошти держави).

У 2012-2013 навчальному році організованого підвезення потребувало 9 846 учнів, підвозилось – 99,8%. З них – 68% учнів – шкільними автобусами, 23% - рейсовими, 9% - найманим, орендованим транспортом.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>