Україна нарощує виробництво комбайнів

В Україні зросте виробництво власної сільськогосподарської техніки. А кількість зернозбиральних комбайнів в Україні на 2015 рік збільшиться із сьогоднішніх 56 тисяч до 75 тисяч одиниць.

Про це в програмі «Профільний інтерес» на каналі «БТБ» повідомив директор Департаменту інженерно-технічного забезпечення та сільськогосподарського машинобудування Мінагрополітики Олександр Григорович.

Він зазначив, що на сьогодні в Україні 56 тисяч одиниць зернових комбайнів, більша половина - низькопродуктивні машини ще радянського зразка – «Колос» та «Нива», техніки не вистачає, при тому відбувається постійне скорочення кількості машин. Зношеність техніки дуже висока: більше 70% машин - це техніка, що має 15 років та більше. Внаслідок цього держава впродовж останніх років зазнає значних збитків при зборі врожаю.

Сьогодні 90% техніки, яку закуповують українські сільгоспвиробники, іноземна, дві третини її – машини, які були у використанні. «Державною цільовою програмою реалізації технічної політики до 2015 року» передбачено збільшити кількість високопродуктивних зернозбиральних комбайнів на 2015 рік до 75 тисяч одиниць.

Для цього держава запровадила пільги машинобудівникам, зокрема, їх звільнено від сплати мита на ввезення комплектуючих до 1 січня 2017 року, звільнено від податку на прибуток до 2020 року.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>