Китай побудує найвищий у світі будинок

У Китаї приступили до будівництва найвищого хмарочоса у світі. Церемонія закладки першої цеглини Sky City, висота якої складатиме838 метрів, відбулася днями в місті Чанша в провінції Хунань.

Як пишуть «Экономические известия» (http://news.eizvestia.com/news_technology/full/v-kitae-stroyat-samyj-vysokij-neboskreb-v-mire), очікується, що будівництво будівлі загальною площею 1,05 млн квадратних метрів завершиться в квітні 2014 року. Вартість проекту складає 5,2 млрд юанів (850 млн доларів).

Висота будівлі Sky City на10 метрівперевищить найвищу на сьогодні будівлю – знаменитий

хмарочос «Бурдж Халіфа» в Дубаї (ОАЕ). На 208 поверхах нового хмарочоса розташовуватимуться офіси компаній, готельні номери, школа, лікарня, магазини, ресторани і спортивні зали, а також квартири, розраховані на проживання 4 тисяч сімей.

Будівництвом найвищого хмарочоса у світі займається китайська компанія Broad Sustainable Building (BSB). Хмарочос Sky City повинен стати самостійною міською системою.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>