У 6 і 14 літ діти не вміють ходити і розмовляти…

Днями у Львівську дитячу лікарню привезли вкрай виснажених двох братів 6 та 14 років, які не вміють ходити, сидіти та розмовляти. Вони жодного разу не були на свіжому повітрі, через постійне лежання у них атрофувалися усі м’язи, обидва хлопчики мають глибоке відставання у фізичному та психосоматичному розвитку. До такого жахливого стану їх, як виявилося, довели власні батьки, які всі ці роки тримали синів замкнутими у хаті. Про те, що у приватному будинку в центрі Львова є діти, не знали навіть найближчі сусіди. Хоча районних правоохоронців про знущання над ними повідомив доброзичливець, відмовившись себе назвати.

Як стало відомо, 34-річна мати дітей має вищу освіту, проте до органів влади ніколи не зверталася і не отримувала матеріальну допомогу при народженні. Каже, що й не знала про ці виплати. 43-річний батько колись притягався до адміністративної відповідальності за пиятику. До якоїсь релігійної секти ці люди не належать.

Прокуратура Личаківського району міста Львова почала проти батьків дітей кримінальне провадження за фактом «злісного невиконання обов’язків по догляду за дітьми». Слідчі перевірятимуть також бездіяльність тамтешніх дільничних інспекторів міліції, чиновників органів місцевого самоврядування, дільничного лікаря, які не цікавилися долею дітей і допустили, щоб горе-батьки довели їх до такого стану.

Юлія САВІНА,

м. Львів

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>