У старій частині Луцька призупинили будівництво матері нардепа

Прокуратура міста Луцька провела перевірку з приводу правомірності будівництва торгово-офісного центру на вул. Кафедральній, 13.

Луцька міська рада своїм рішенням від 25.04.2012 року продовжила термін оренди згаданої земельної ділянки, що в державному історико-культурному заповіднику. За документами вона належить матері одного з волинських нардепів.

Міністерство культури України, розглянувши проектну документацію щодо будівництва на восьми сотих землі в старій частині міста житлово-офісного комплексу, погодило її.

Історико-архівні та архітектурно-археологічні дослідження цієї земельної ділянки ще 1993 року проводив науковець Петро Троневич на замовлення МП "Проект Сервіс". Крім того, згідно з договором про забезпечення присутності спеціаліста-археолога, укладеного між ТзОВ "Луцькміськбуд", якому було надано дозвіл на передачу землі на вул. Кафедральній, 13 в суборенду, та ДП "Волинські старожитності" ДП "НДЦ "Охоронна археологічна служба" Інституту археології НАН України здійснювало відповідний нагляд.

Під час проведення земляних робіт влітку минулого року в траншеї під каналізаційну трубу знайдено пізньосередньовічний матеріал у вигляді фрагментів кераміки та ознаки заглибленого об'єкту. Після цього підрядну організацію, яка проводила будівельні роботи, фахівці попередили про необхідність призупинення земляних робіт до встановлення характеру цього об'єкту. Археологічні дослідження на Кафедральній, 13 фахівці проводили півроку до 31 грудня 2012-го.

Наразі археологічні розкопки відновлені і будівництво торгово-офісного центру не ведеться, повідомили у прокуратурі міста Луцька.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>