Без телебачення, телефонного зв’язку та Інтернету можуть опинитися тисячі лучан

ПАТ "Волиньгаз" попереджає, що найближчим часом розпочнеться демонтаж кабелів, які знаходяться у небезпечній відстані від газових труб. Може скластися ситуація, коли багато мешканців Луцька будуть позбавлені можливості дивитись телевізор, спілкуватися по стаціонарному телефону та користуватися послугами всесвітньої мережі Інтернет, повідомляють у прес-службі газопостачальної організації.

Цю проблему у ПАТ "Волиньгаз" підіймають уже не вперше, але тепер готові до радикальних кроків. Як показали перевірки систем газопостачання, до газопроводів, які прокладені по фасадах житлових будинків, здійснюється кріплення кабелів різного призначення, що суперечить "Правилам безпеки газопостачання України" та Правилам обладнання і безпечної експлуатації електроустановок". Згідно з цими нормами всі кабелі повинні знаходитися не ближче, ніж за 50 сантиметрів від газової труби, що може призвести до створення аварійної ситуації.

17.04.2013 року на адресу компаній порушників було направлені листи з попередженням, і проханням усунути наявні порушення. Офіційну відповідь з 6 компаній надало тільки підприємство ПРАТ "Київстар", яке пообіцяло до липня 2013 року усунути всі порушення. Також в Луцькій міській раді відбулася нарада, під час якої інформацію про наявні порушення було доведено до відома всіх провайдерів. На сьогодні ситуація залишається без змін. Різноманітні кабелі залишаються на небезпечній відстані від газопроводів. 12-го липня ПАТ "Волиньгаз" організував прес-тур вулицями Луцька, щоб журналісти могли наочно побачити масштаби проблеми.

Компанія закликає провайдерів не робити простих лучан заручниками власної безвідповідальності і власноруч усунути всі порушення.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>