У Грузії можуть заарештувати Михайла Саакашвілі

Прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі заявив ізраїльським ЗМІ, що не бажає арешту президента країни Михайла Саакашвілі, однак не виключає, що це може відбутися після президентських виборів 2013 року, пише "Газета по-українськи" ().

"Саакашвілі був відповідальною особою, він сам приймав рішення. Я не хочу, щоб його заарештували, але нічого не виключено. Існує прокуратура, суд і всі рівні перед законом. Я не маю наміру проводити з ним переговори", - заявив Бідзіна Іванішвілі у вівторок.

Мін'юст, прем'єр і головний прокурор не раз раніше заявляли, що президента Грузії можуть викликати на допит у рамках розслідування різних справ.

Нагадаємо, президентський термін Михайла Саакашвілі закінчується 20 січня 2013 року - рівно через п'ять років після його інавгурації, оскільки, за чинною конституцією країни, президент обирається строком на п'ять років.

Згідно зі змінами, внесеними в Основний закон парламентом минулого скликання, президентські вибори мають відбутися у жовтні 2013 року.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>