Залізничну зупинку прикрасили… квітами

Її відкриття за тридцять літ – одне з найбільших свят?

Минулого тижня в  Ковельського району зібралося чимало людей. Подія для Мощенської сільської ради важлива, адже намагалися її вирішити аж довгих чотири роки. Колишній голова сільської ради Андрій Федорук каже, що люди звернулися до нього з проблемою доїзду до Ковеля ще 2010 року. Після цього почали писати листи, довелося зібрати купу паперів – і залізничну зупинку «Фасти» таки «вибили-виходили»:

– Це ще раз доводить, що громада – велика сила. Тим більше, що люди допомагали і під час її будівництва: щоб не затримувати залізничний транспорт, наприклад, щебінь приходили розвантажувати навіть пенсіонери.

Під час урочистого відкриття на нову залізничну платформу прибули заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк, голова Ковельської райдержадміністрації Сергій Матяшук, начальник відокремленого підрозділу «Рівненська дирекція» залізничних перевезень Іван Груник, адже це – спільний проект влади, громадськості та залізничників. З обласного бюджету було виділено майже 200 тисяч гривень, з бюджету Мощенської сільської ради – 80.

Збудовану зупиночну платформу облаштували лавками, пандусами та освітленням.

Руслан Александрук, начальник станції «Ковель», повідомив, що потреба у зупинці була:

– Адже у цьому урочищі проживає кілька десятків людей, багато хто сюди приїжджає на дачу, беруть земельні ділянки під будівництво, тож населений пункт розвиватиметься. Залізничний транспорт найзручніший для цих умов. Квиток до Ковеля – три гривні, їхати якихось кілька хвилин. Повз зупинку проходить аж п’ять пар поїздів, тож це добра справа. Справді приємна подія.

Старожили стверджують, що колись, ще до війни, неподалік була залізнична платформа. Однак її спалили німці. Ірина Супронюк, яка прийшла на захід разом з маленькою донькою, каже, що за тридцять років для них – це одне з найбільших свят. Адже автобус сюди не ходить, магазину немає. І вона пам’ятає, як ще малою пішки ходила в дитсадок у Ковель, який працював при сільмаші. А тут така радість – зупинка! Тож не дивно, що селяни щиро раділи увазі до себе, зустрічали гостей з короваями, прикрасили зупинку надувними кульками, навіть квіти висадили.

Марія ДУБУК,

Волинська область

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>