Релігійно-шовіністичний скандал у Ковелі

Напроти православного собору у Ковелі встановили шовіністичний рекламний плакат, який закликає до відновлення Російської імперії, повідомляє "Волинь-нова" .

Десь тиждень тому на перехресті вулиць Незалежності та Володимирської, якраз напроти Воскресенського собору УПЦ Московського патріархату, встановлено білборд із фото російського імператора Миколи II і його сім'ї та великим написом: "17 июля 1918 г. - день ритуального убиения святой царской семьи". А трохи нижче таслова:

Без Христа не спастись,

Без царя не пройти

Нам тернистую к свету дорогу.

Ты прости, Государь, чад

заблудших своих,

И за нас помолись перед Богом.

Першими відреагували на провокацію місцеві націоналісти. Депутат Ковельської міської ради та заступник голови міської організації ВО "Свобода" Ігор Ткачук звернувся з офіційним листом до Ковельського міжрайонного відділу управління СБУ у Волинській області з вимогою "негайно припинити очевидне порушення законів України та вжити невідкладних заходів стосовно гарантій національної безпеки".

- Встановлений на перехресті біля православного собору рекламний плакат містить елементи ксенофобії, антисемітизму, розпалювання релігійної ворожнечі, - вважає Ігор Ткачук. - Крім того, текст звернення містить публічну агітацію, спрямовану на відродження та встановлення Російської монархії, тобто імперії. Це є посяганням на суверенітет та незалежність України, зухвалим замахом на зміну існуючого конституційного ладу в нашій державі.

Чи буде встановлений замовник сумнівної реклами - покаже час і результати діяльності нащадків колишніх "чекістів". Відомо, що "до світла дорогу", яку в "темній" Україні "без царя не пройти", рекламує столична компанія "Gallery+", яка створена за рахунок злиття і поглинання ряду вітчизняних рекламних операторів та є другою в країні за кількістю площин зовнішньої реклами. Ця фірма є підрозділом однойменної компанії - однієї з найстаріших і найпотужніших у рекламній сфері російського бізнесу. Показовим є те, що перше представництво та перші рекламні конструкції "Gallery+" були встановлені два десятиліття тому саме в місті Єкатеринбурзі, де у підвалі "дому особливого призначення", реквізованого у відставного військового інженера Миколи Іпатьєва, чекісти розстріляли сім'ю останнього російського самодержця. У 2000 році на Архієрейському Соборі Московського патріархату вся царська сім'я була зарахована до лику святих "новомучеників і сповідників Руських, явлених і неявлених".

На жаль, реклама з аналогічним текстом та фото самовідреченого імператора рясніє вздовж українських доріг у багатьох областях вже кілька років.

- Зважаючи на існуючі дозвільні процедури, за встановлення російського шовіністичного рекламного носія повинні відповідати посадові особи сектору благоустрою, реклами та малих архітектурних форм відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради, які контролюють дотримання порядку розміщення зовнішньої реклами, - переконаний пильний обранець громади Ігор Ткачук.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>