Олімпіада-2014 в Сочі може стати найбільш негостинною в історії

Ігри в Сочі можуть стати найдорожчими, найбільш негостинними і сльотавими зимовими Олімпійськими іграми в історії спорту. Такі висновки випливають з доповіді Бориса Нємцова та Леоніда Мартинюка "Зимова Олімпіада в субтропіках".

За даними Нємцова і Мартинюка, вартість Ігор, які відбудуться в лютому майбутнього року, перевищить 50 млрд доларів. Це більше від запланованої вартості на 420%, тоді як витрати на всі інші Ігри з 1988 по 2012 рік підвищувалися порівняно з первинним кошторисом всього на 220%. Згідно з цією статистикою, збільшення витрат на сочинські Ігри з 12 до 24 млрд доларів було б нормальним.

"Решту 26 млрд доларів вкрали або витратили на сторонні цілі", - заявили опозиціонери.

За даними Нємцова і Мартинюка, "більшість замовлень віддали фірмам, які належать колишнім сусідам Путіна по дачі і його товаришам по спорту. Одна тільки 48-кілометрова автомобільна і залізна дорога з Сочі до Красної поляни коштувала 9,5 млрд доларів, що "в 3,5 раза більше від марсіанської програми НАСА".

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>