Майстер педикюру для корів заробляє вісім тисяч гривень на день

Обираючи майбутню професію, сучасна молодь акцентує увагу на юридичних та економічних спеціальностях. Мало хто знає, що у світі існують й інші професії, назви яких ми сприймаємо з усмішкою, але оплачуються вони набагато дорожче, ніж звичайні. Серед мільйонного населення знаходяться десятки людей, які присвячують своє життя дивній роботі.

У Німеччині роботодавці дуже шанують майстрів з педикюру для корів. Річ у тім, що занедбаний стан копит завдає болю тваринам, в результаті чого зменшуються надої. Тому копита коровам треба обрізати. Цим займається спеціально навчена людина. Іноді майстрові доводиться обслуговувати до 50 корів на день. Спеціаліст має бути сильним, адже це справа нелегка, тому таку професію обирають в основному чоловіки. Педикюрник за «марафет» однієї корови отримує 10-15 євро, тобто 110-150 гривень. Якщо помножити це на 50, то виходить, що за день майстер манікюру для цих тварин може заробити від п’яти до восьми тисяч гривень.

У США пропонують влаштуватися дегустатором собачих і котячих кормів. Адже самі тварини не зможуть визначити, годиться корм чи ні. Тому пробувати їжу тварин треба людям. Робота ця передбачає три етапи: оцінка якості продукту за запахом, кількістю кісткових осколків на дотик і за смаком. Підбираючи кандидатів, роботодавці висувають такі вимоги: має бути добре розвинений нюх та смак, а також хороша травна система. Середня заробітна плата дегустаторів кормів становить приблизно 40 тисяч доларів у рік.

Ще одна дивна професія – менеджер з визначення статі курчат. Цей чоловік щодня відділяє майбутніх курочок від півників. Розділення проводиться тільки вручну. Ця професія дуже важлива, адже курочок відправлять на одну фабрику, а півників – на іншу.

Важливою вважається робота спеціаліста з висихання фарби. Ця людина займається тим, що за допомогою таймера визначає, з якою швидкістю висихає фарба різного кольору багатьох торгових марок. За скрупульозну роботу, а також шкідливу, бо щодня доводиться вдихати небезпечні випари, робітник отримує понад 50 тисяч доларів на рік.

У Японії попитом користується гід по туалетах. Спеціальна людина за кілька хвилин доведе вас до вбиральні, а головне – вона неодмінно буде вільною. За це робітник бере лише 50 центів.

Свої послуги багатіям може запропонувати торговець мріями. За 150 тисяч доларів ця людина зобов’язується здійснити будь-яку фантазію замовника протягом доби.

Підготувала Руслана ТАТАРИН

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>